browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Gezonder leven met kettlebell

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Mensen zitten dan vaak vol met goede voornemens. Ze gaan weer naar de sportschool, gaan weer buiten hardlopen of beginnen weer met een gezonder voedingspatroon. Wil jij ook gezonder leven? Dan kun je natuurlijk beginnen met het drinken van groene smoothies. Hierin zitten alle gezonde voedingsstoffen. Maar over groene smoothies is op deze website al genoeg te vinden. Hoewel voeding wel een groot deel van afvallen is, weten niet veel mensen dat je pas echt zal afvallen als je ook meer gaat bewegen. Kettlebell is dan een van de beste oefeningen.

Kettlebell training is goed voor vetverbranding

Kettlebell is in Nederland nog relatief onbekend. Een kettlebell zelf is niets anders dan een ijzeren gewicht met een handvat eraan. Met dit gewicht kun je hele nuttige oefeningen doen. Oefeningen die, in tegenstelling tot de meeste oefeningen met een gewicht, niet eens over krachttraining gaan, maar juist meer over het uithoudingsvermogen. Je wordt explosiever, flexibeler en je houdt krachtinspanningen langer vol als je aan kettlebell trainingen doet. Het mooie is: kettlebell trainingen zijn geschikt voor iedereen: voor mannen en vrouwen. En het is ook goed voor iedereen; voor mensen die al extreem goed getraind zijn maar ook voor mensen die al 2 jaar geen sportschool van binnen hebben gezien.

Waarom zou je een kettlebell kopen?

Kettlebell trainingen zijn dus goed voor iedereen. Maar waarom zou je een kettlebell kopen? De beweging die je echt traint is het afremmen van de gewichten. Onder andere hierdoor wordt je rug er sterker van. Ook je onderarmspieren zullen flink sterker worden. Je kunt ook een kettlebell kopen als je een sportschool abonnement te duur vindt. Een kettlebell kan namelijk een compleet fitnessprogramma vervangen! Als je een kettlebell wilt kopen dan hoef je niet eens zo heel veel geld uit te geven: voor minder dan €30 heb je al twee kettlebells van 8 kilogram, het ideale gewicht voor een beginner!