browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Groene smoothies recept

recept-groene-smoothieIedereen is tegenwoordig bezig met een goede gezondheid. Iedereen wil zich graag fit en energierijk voelen en ook afvallen is voor iedereen een bekend fenomeen. Groene smoothies zijn hier de perfecte uitvinding voor. Door het drinken van een groene smoothie zal je al snel merken dat het lichaam meer energie heeft. Ook kunnen groene smoothies goed helpen bij het afvallen. Een ander groot voordeel van het drinken van een groene smoothie is, dat je elke dag voldoende groente en fruit binnen krijgt.

Groene smoothie basisregels voor bij een recept

Om een goede gezonde groene smoothie te maken, zijn er een aantal basisregels die moeten worden opgevolgd. Zo bestaat een groene smoothie volgens het goede groene smoothies recept altijd uit 60% fruit en 40% groente. Om te voorkomen dat de groene smoothie erg dik wordt, kunnen er nog twee glazen water worden toegevoged. Mix dit alles in een blender, of met een staafmixer. De groente die in deze smoothie gebruikt kan worden, is natuurlijk groen. Wel is het erg belangrijk dat er veel gevarieerd wordt.

Mogelijke ingrediënten

De volgende groenten kunnen worden gebruikt voor bij een groene smoothies recept: boerenkool, sla, andijvie, basiicum en munt. Er zijn natuurlijk veel meer groene groenten die hiervoor gebruikt kunnen worden. In de groene smoothie kan zelf worden gekozen welk soort fruit gebruikt wordt. Kies je voor wat zoeter fruit, dan zal de smoothie natuurlijk ook wat zoeter gaan smaken. Kies je voor bijvoorbeeld een banaan in de smoothie. Dan zal de smoothie meteen een stuk romiger worden.

Begin je voor het eerst met het drinken van groene smoothies, dan is het verstandig om dit rustig op te bouwen. Het lichaam heeft namelijk even tijd nodig, om te wennen aan alle voedingsstoffen die binnen komen. Houd je hier geen rekening mee, dan zul je de eerste dagen behoorlijk last kunnen krijgen van krampen en winderigheid. Zodra het lichaam aan alle voedingsstoffen is gewend, kan er vaker een groene smoothie worden gedronken. Hieronder staat een voorbeeld van een groene smoothies recept.

Groene smoothies recept

Neem ongeveer 10 aardbeien en 1 banaan. Voeg hier ongeveer een halve bos rauw andijvie aan toe. Mix dit in de blender goed door elkaar. Heb je geen blender, gebruik hier dan een staafmixer voor. Vind je de smoothie te dik, voeg dan 1 a 2 glazen water toe.

Op deze manier kan er dus flink gevarieerd worden met verschillende soorten fuit en groene groenten.